Cocker spaniel för den aktiva familjen

Cocker spaniel är en aktiv hundras som ursprungligen användes som jakthund. Numera har denna ras a blivit en populär sällskapshund som passar perfekt för den fartfyllda familjen. Alla hundar måste rastas minst var sjätte timme men eftersom Cocker spaniel är en hundras som älskar motion får du gärna hitta på roliga aktiviteter oftare än så.

Vardagsaktiviteter för Cocker spaniel

Eftersom cocker spaniel ursprungligen har använts för jakt är detta en hundras som verkligen gillar motion. Den vill ut och springa varje dag och är det perfekta sällskapet för en husse eller matte som vill ha sällskap på träningen. Ta gärna med din Cocker spaniel när du ska ut och jogga eller varför inte på en härlig cykeltur runt staden. Det är en ras som älskar att simma så en dag på stranden där du kastar pinnar i vattnet är en perfekt aktivitet.

Fartfyllda hundsporter

Vardagspromenaderna är ett måste men för att utmana din hund lite extra kan du börja på en sport tillsammans med din hund. När du aktiverar din hund får det en positiv påverkan på kropp och hjärna och din hund kommer att bli lyckligare. Här följer några exempel på hundsporter som passar en Cocker spaniel:

Agility

Denna populära sport brukar vanligtvis förknippas med hundrasen collie men den passar även utmärkt för en glad Cocker spaniel. Du ska föra din hund genom en spännande hinderbana så snabbt som möjligt. Den med snabbast tid och minst misstag vinner.

Lydnad

Gå en lydnadskurs med din Cocker spaniel. Detta är inte den mest fartfyllda sporten men den aktiverar din hunds hjärna och du får ett bättre utgångsläge när det är dags för nya aktiviteter.

Jaktprov

Jaktkurser och jaktprov för Cocker spaniel är ett utmärkt sätt för din hund att få följa sina instinkter. Du kommer dessutom lära dig att samarbeta med din hund på en ny nivå. På en jaktaktivitet kommer även den livligaste hunden att tröttas ut.