Populärt med cockerspaniel

Cocker spanieln är en av de mest populära hundraserna i Sverige vilket säkerligen till stor del beror på dess söta utseende. En Cocker spaniel har en sammetslen päls, vackra ögon och en liten mun som gör att den går hem hos alla hundvänner. Det finns dock flera olika varianter av hundar inom samma ras som exempelvis Amerikansk spaniel, Sussex spaniel och Engelsk springer spaniel. Dock är det den vanliga Cocker spaniel som främst tilltalar hundägarna. De olika spanielraserna avlades fram främst i England och idag så finns det cirka ett tiotal olika raser av spaniel.

Cocker spaniel är en fågelhund som tränas och används ofta i samband med fågeljakt på den engelska landsbygden. Här hemma i Sverige så används den som husdjur som man gärna kammar och sätter tofsar i pälsen på.

Kan en Cocker spaniel förutspå resultat?

Runt om i världen så finns det olika djur som sägs kunna förutsäga resultatet i matchen mellan två olika lag men även andra händelser som exempelvis vädret. Många husdjur är kloka på sitt sätt och har en del fyndiga saker för sig, men är det verkligen möjligt att ett husdjur kan förutspå resultat i olika sammanhang?

Det mest sannolika är nog att vi gärna vill tro att våra husdjur är smartare än vad de egentligen är. När ett husdjur lyckas förmedla hur en match ska sluta på något sätt, antingen genom att skälla eller peka ut laget med tassen, så är det snarare tur om den lyckas pricka in resultatet rätt. Om ett husdjur har tur flera gånger, kanske i rad, så vill vi gärna tro att husdjuret kan förutspå resultatet, vilket kanske föranleder oss att lyssna på det i olika sammanhang.

En Cocker spaniel är en söt och snäll hund som trivs bland både barn och andra djur. Att en Cocker spaniel ska lyckas kunna förutspå resultatet i en match som den inte har en susning om vad den handlar om är inte troligt.